فهرست مطالب

فصلنامه فرایند مدیریت و توسعه
سال سی و چهارم شماره 4 (پیاپی 118، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • داود حسین پور، محمدعلی رسول زاده دربندی قدیم*، علی اصغر پورعزت، وجه الله قربانی زاده صفحات 3-27
    هدف

    نظر به اهمیت ارایه خدمت برای تامین نیازهای عمومی مردم، ضمن تشریح موضوع از منظر نظریه های غربی، با اتکا به مبانی و رویکردهای اسلامی، الگویی برای تعالی خدمات عمومی در بخش دولتی ارایه شده است.

    طرح پژوهش/ روش‎ شناسی/ رویکرد

    ابتدا با مرور پارادایم های اداره دولت در مکاتب مختلف، نزدیک‎ترین الگو یعنی مدیریت ارزش‎های عمومی مبنای تحلیل مقایسه ای قرار گرفت. سپس در راستای تبیین ابعاد تعالی خدمات عمومی مبتنی بر ارزش‎های اسلامی، از تفسیر قرآنی المیزان بهره برده شد. از این‎رو، یک روش کیفی برای پژوهش انتخاب گردید که با توجه به منبع متنی داده ها از نوع تحلیل مضمون است.

    یافته‎ ها

    مولفه های موثر بر تعالی خدمات در رویکرد اسلامی در چارچوبی مشتمل بر دو بعد «حسن فعلی» و «حسن فاعلی» تقسیم‎پذیر هستند که مضامین به ‏دست آمده برای هر یک از این ابعاد در قالب 13 مقوله فراگیر ارایه شده است. در نهایت، وجه تمایز تعالی خدمات عمومی در نظام ارزشی اسلام با نگرش علمی موجود در فلسفه غرب مورد بحث قرار گرفته است.

    ارزش/ اصالت پژوهش

    با توجه به فقدان الگوی مدونی در این زمینه، پژوهش حاضر در پی آن است که از رهگذر کشف ابعاد و مولفه های مزبور، متولیان حکمرانی قادر شوند ملاک عالی بودن یک خدمت را درک کنند و شاخص های تعالی را در واحد اجرایی خود به ‎دست آورند.

    کلیدواژگان: تعالی، خدمات عمومی، ارزش ها، اسلام، دیدگاه غربی
  • صیدحسین جمشیدی، زین العابدین امینی سابق*، احسان ساده، نادر شیخ الاسلام کندلوسی صفحات 27-62
    هدف

    خط مشی های عمومی ابزار کلیدی حکومت ها برای اعمال حکمرانی ملی هستند. هدف این پژوهش شناسایی عوامل اثرگذار بر اجرای خط مشی های عمومی و تعیین روابط بین این عوامل با استفاده از مدلسازی ساختاری تفسیری در شرکت‎های پروژه‎محور دولتی صنعت نفت است.طرح پژوهش/ روش‎شناسی/ رویکرد: این پژوهش از نظر روش، کیفی محسوب می گردد. در ابتدا به منظور شناسایی مولفه ها از مرور نظام‎مند متون استفاده شد. جامعه آماری مطالعه شامل مدیران ارشد شرکت های پروژه‎محور نفتی دولتی ایران فعال در حوزه های  نفت و گاز و استادان دانشگاه در حوزه خط مشی است. در این پژوهش با 9 خبره مصاحبه به عمل آمد و 55 مقاله منتخب مورد بررسی قرار گرفت. به منظور مرور نظام‎مند مبانی و پیشینه پژوهش از روشی هشت مرحله‎ای استفاده شد و نهایتا شش دسته مقوله با توجه بر مفاهیم ثانویه تهیه گردید. با توجه به چارچوب پژوهش، به منظور تبیین روابط بین متغیرها و سطح‎بندی مدل اجرای خط مشی های عمومی در جامعه پژوهش از روش مدلسازی ساختاری-تفسیری و برای گردآوری داده‎های مورد نیاز از پرسشنامه مخصوص این روش استفاده شد.یافته‎ها: یافته های پژوهش نشان می دهد که چارچوب اجرای خط مشی های عمومی شامل عناصر ابزارها و الزامات، یکپارچگی، شرایط محیطی، اثربخشی، نتایج، و راهبردهاست. در این تحلیل متغیرها به چهار گروه خودمختار، وابسته، پیوندی، و مستقل تقسیم شدند. همچنین، روابط و آثار مقوله مورد بررسی قرار گرفت.

    کلیدواژگان: خط مشی، اجرای خط مشی های عمومی، روش فراترکیب، مدلسازی ساختاری تفسیری، شرکت های پروژه محور نفتی
  • صبا امیری* صفحات 63-90
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر پویایی مدل کسب‏وکار متاثر از کووید-19 در شرکت های دانش بنیان نوپا مستقر در استان کرمانشاه انجام شد.

    طرح پژوهش/ روش‏ شناسی/ رویکرد

    پژوهش از نظر هدف کاربردی و دارای رویکرد کیفی است. داده ها با استفاده از مصاحبه های نیمه‎ساختارمند با خبرگان کلیدی مطلع و با روش قضاوتی و گلوله برفی، تا دستیابی به اشباع نظری داده ها (19 نفر) گردآوری شدند. برای تجزیه‎وتحلیل داده ها از تحلیل مضمون فرایند شش مرحله ای استفاده گردید.

    یافته ها

    عوامل موثر بر پویایی مدل کسب‎وکار در 624 کد، 64 مضمون پایه، 15 مضمون سازمان دهنده فرعی، و 5 مضمون سازمان دهنده اصلی قرار گرفتند. این 5 مضمون عبارت‏اند از: عوامل مرتبط با بازار هدف؛ عوامل مرتبط با منابع؛ عوامل مرتبط با فرایندهای مالی؛ عوامل مرتبط با آمیخته بازاریابی؛ و عوامل مرتبط با ذی‎نفعان در شرکت دانش بنیان نوپا.

    ارزش/ اصالت پژوهش

    نتایج پژوهش کمک می کند که عناصر مفهومی و چارچوب نوینی برای پویایی مدل کسب‎وکار شناسایی شود تا شرکت های نوپا بتوانند بر چالش های ناشی از همه گیری کووید-19 و محدودیت های آن غلبه کنند. بدین ترتیب، بینش جدیدی برای شرکت ها، برنامه ریزان، و سیاست گذاران فراهم می گردد.

    کلیدواژگان: مدل کسب کار، پویایی مدل کسب ‎ وکار، مدیریت بحران، کووید-19، تحلیل مضمون
  • علی علی آبادیان، عباس خمسه*، افسانه زمانی مقدم، مهرداد حسینی شکیب صفحات 91-118
    هدف

    این پژوهش با هدف ارایه مدل سیستمی کسب ارزش مبتنی بر اقتصاد نوآوری در کسب‎وکارهای دانش‎بنیان حوزه فناوری اطلاعات انجام شده است.

    طرح پژوهش/ روش‎ شناسی/ رویکرد

    پس از مرور ادبیات، به منظور غنای بیش‎تر با 12 نفر از خبرگان حوزه فناوری اطلاعات مصاحبه عمیق انجام شد و مهم ترین ابعاد و مولفه ها استخراج شدند. سپس پرسشنامه ‎ای طراحی گردید و در اختیار 103 نفر از کارشناسان و مدیران کسب‎ وکارهای دانش ‎بنیان حوزه فناوری اطلاعات قرار داده شد. برای اعتبار سنجی مدل پیش بینی‎ شده از سیستم استنتاج عصبی-فازی تطبیقی (ANFIS) بهره گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج نشان می ‎دهد مهم ترین ابعاد موثر بر کسب ارزش مبتنی بر اقتصاد نوآوری در کسب ‎وکارهای دانش ‎بنیان حوزه فناوری اطلاعات به ‎ترتیب اهمیت عبارت‎ اند از: کسب‎ وکار و بازار، اقتصاد نوآوری، ابعاد کسب ارزش، منابع فناوری اطلاعات، فناوری اطلاعات، نوآوری در فناوری اطلاعات، امنیت و قوانین. همچنین، با توجه به میزان خطای به‎ دست‎ آمده و نبود پدیده فرا-انطباق در ANFIS طراحی ‎شده، مدل مذکور از اعتبار قابل قبول و قدرت بالایی برای پیش بینی برخوردار است.

    ارزش/ اصالت پژوهش

    پژوهش حاضر با ارایه مدل سیستمی که دربردارنده مهم‎ترین ابعاد و مولفه‎ های کسب ارزش مبتنی بر اقتصاد نوآوری است، می تواند به سیاست گذاران و مدیران موثر بر کسب‎ وکارهای دانش بنیان حوزه فناوری اطلاعات در تصمیم گیری ها یاری رساند.

    کلیدواژگان: کسب ارزش، اقتصاد نوآوری، کسب و کارهای دانش بنیان، فناوری اطلاعات، مدل سیستمی
  • علیرضا راجبی، صادق ملکی آوارسین*، زرین دانشور صفحات 119-144
    هدف

    وجود شاخص‎های مناسب برای انتخاب و بکارگماری مدیران آموزشی دستگاه‎های اجرایی زمینه را برای اجرای آموزش‎هایی باکیفیت برای کارکنان این سازمان‎ها فراهم می‎سازد. بنابراین، شناسایی شایستگی‎های مدیران آموزشی و طراحی مدل مناسب در این زمینه بیش از پیش ضروری به نظر می‎رسد.

    طرح پژوهش/ روش‎ شناسی/ رویکرد

    این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و از منظر گردآوری اطلاعات از نوع آمیخته کیفی-کمی است. برای جمع‎ آوری داده‎ ها در بخش کیفی، از مصاحبه نیمه‎ ساختاریافته استفاده گردید و با استفاده از روش کدگذاری باز، تمامی عبارت‎های کلیدی مرتبط استخراج شدند و به شکل یک پرسشنامه درآمدند. در بخش کمی، از روش توصیفی-پیمایشی استفاده شد. در این مرحله، پرسشنامه در نمونه آماری 203 نفر از کادر حوزه منابع انسانی دستگاه‎های اجرایی، که به روش نمونه‎ گیری تصادفی طبقه ‎ای انتخاب شده بودند، اجرا و داده‎ های کمی پژوهش گردآوری شد.

    یافته‎ ها

    شایستگی‎های استخراج‎شده برای مدیران آموزشی دستگاه‎های اجرایی استان آذربایجان شرقی در سه مولفه اصلی شایستگی‎های فنی-تخصصی (مهارت ارزیابی اثربخشی آموزشی، مهارت برنامه‎ریزی آموزشی، مهارت اجرای آموزش)، شایستگی‎های عمومی (شایستگی‎های شخصیتی-اخلاقی)، و شایستگی‎های مدیریتی (مهارت‎های ارتباطی، آینده‎ نگری، مسیولیت ‎پذیری، تفکر تحلیلی، انعطاف ‎پذیری، تفکر خلاق، هدف‎گرایی، تفکر راهبردی، تیم‎ سازی) دسته‎ بندی شدند.

    ارزش/ اصالت

    پژوهش حاضر می‎کوشد با ارایه مدل شایستگی‎های مدیران آموزشی دستگاه‎های اجرایی استان آذربایجان شرقی، مقداری از شکاف مبانی نظری را در این زمینه پر کند. یافته‎های این پژوهش با مدلسازی شایستگی‎های مدیران آموزشی دستگاه‎های اجرایی، حوزه دانشی جدیدی را در ادبیات موضوع مطرح می‎کند که می‎تواند در غنی‎تر شدن ادبیات تعیین‎کننده باشد.

    کلیدواژگان: شایستگی های فنی-تخصصی، شایستگی های عمومی، شایستگی های مدیریتی، مدیران آموزشی دستگاه های آموزشی، آذربایجان شرقی‎
  • مهدی رسولی قهرودی*، سهیلا شهیدی اصل صفحات 145-186
    هدف

    پژوهش حاضر به دنبال بررسی تاثیر مشخصات شرکت‎های تصاحب‎ کننده و تصاحب‎ شونده به لحاظ حاکمیت شرکتی و عوامل سازمانی بر عملکرد شرکت‎های ادغام و تملیک‎ شده از دو بعد رشد سود هر سهم و رشد بازده انباشه غیرنرمال است.

    طرح پژوهش/ روش‎ شناسی/ رویکرد

    روش پژوهش میدانی، کاربردی، علمی و توصیفی است. جامعه آماری شامل تمامی شرکت‎های فعال در بورس اوراق بهادار تهران است. نمونه‎ های پژوهش از داده‎ های معاملاتی بلوکی مربوط به ادغام و تملیک شرکت‎ها در بورس اوراق بهادار است که در نهایت 198 شرکت به عنوان نمونه انتخاب شدند.

    یافته ‎ها

    نتایج نشان می‎دهد که مشخصات شرکت تصاحب‎ کننده، مالکیت سرمایه‎ گذاران نهادی، نرخ برگشت دارایی‎ها، و نرخ بازده سرمایه صاحبان سهام بر عملکرد اثر مثبت و معنادار دارند. در کنار آن، حجم دارایی کل شرکت و فراصنعتی بودن یک شرکت نیز بر عملکرد شرکت‎های ادغام و تملیک‎ شده اثر مثبت و معنادار دارند. بر اساس یافته‎ ها، مالکیت نهادی و میزان مالکیت تصاحب‎ شده به وسیله خریدار و اندازه هییت‎ مدیره خریداران و اندازه هییت‏ مدیره غیراجرایی خریداران، و همچنین تجربه در زمان خرید بر عملکرد شرکت‎های ادغام و تملیک‎ شده اثر مثبت و معنادار دارند. جوان بودن شرکت‎ها نیز در زمان ادغام اثر مثبتی بر عملکرد پس از ادغام و تملیک آن‎ها دارد.

    ارزش/ اصالت پژوهش

    شاخص‎های بکار برده‎شده در پژوهش حاضر بر مبنای نظریه‎های نمایندگی، مباشرت، و دیدگاه مبتنی بر منبع است که به صورت جامع در پنل‎های پنج‎گانه برای سنجش اثرگذاری آن‎ها بر عملکرد ادغام و تملیک آورده شده است.پیشنهادهای اجرایی: بر اساس نتایج، حاکمیت شرکتی و عوامل سازمانی در شرکت تصاحب‎ کننده بر احتمال موفقیت ادغام و تملیک اثرگذار هستند. همچنین، ارزش بالای شفافیت اطلاعات مالی شرکت‎ها هنگام انجام ادغام و تملیک مورد تایید قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: ادغام و تملیک، بورس اوراق بهادار، مدیریت دوشغله، مالکیت نهادی، تصاحب کننده. شرکت تصاحب شونده
  • مینا فیلی، روح الله تولایی* صفحات 187-212
    هدف

    با پیدایش رویکردهای نوین در مدیریت دانش، ضرورت بکارگیری ابزارهای نوین در مدیریت دانش سازمان ها به‎ روشنی احساس می شود. هدف اصلی پژوهش حاضر، طراحی الگوی مفهومی سیستم مدیریت دانش 2/0 در سازمان حج و زیارت با استفاده از روش‎ شناسی سیستم های نرم است.

    طرح پژوهش/ روش‎ شناسی/ رویکرد

    نوع پژوهش اکتشافی و روش گردآوری اطلاعات، مطالعات میدانی، مصاحبه، پرسشنامه های تشریحی و تحلیلی است که برای اجرای مراحل هفت ‎گانه روش شناسی سیستم های نرم گردآوری شده است. جامعه آماری مدیران و کارشناسان ارشد معاونت های سازمان حج و زیارت هستند که با ساختار سازمان و موضوع مدیریت دانش و فناوری های اطلاعاتی آشنایی کامل دارند.

    یافته ها

    بر اساس یافته های پژوهش مولفه های اصلی سیستم مدیریت دانش2/0 شامل همکاری، تشریک مساعی، پیوند، گفتگو، آموزش، مشوق های انگیزشی، ثبات مدیریتی، قطعیت سیستم و تشویق و تنبیه است. از میان مولفه‎ های نه ‎گانه، مهم‎ترین مولفه در سازمان همکاری است که باید در میان کارکنان و همه بخش های سازمان گسترش یابد. لازمه گسترش همکاری، حمایت مدیریت ارشد از نگرش همکارانه در سازمان است.

    پیشنهادهای اجرایی

    گسترش فعالیت مشارکتی و ترویج حس اتمسفری در سازمان، به‎طوری که کارکنان سازمان را از خود بدانند و دریابند که نظرشان در پیشرفت سازمان اثرگذار است. همچنین، ایجاد کردن توازن میان مباحث مادی، هم فکری و هم اندیشی در سازمان.

    کلیدواژگان: همکاری، مدیریت دانش 2، 0، فناوری وب2، 0 و وب 3، روش شناسی سیستم های نرم، مدیران دانشی
|
  • Davoud Hoseinpour, Mohammadali Rasulzadehdarbandighadim*, Ali Asghar Pourezzat, Vajhollah Ghorbanizadeh Pages 3-27
    Purpose

     Given the importance of how to provide services to meet the public needs, and besides explaining the issue from the Western theories’ perspective; this article has tried to rely on Islamic principles regarding the excellence of public services, and make the requirenments available to develop an appropriate pattern using this approach.

    Design/ Methodology/ Approach

    First, by reviewing the paradigms of public administration in different school of thoughts, public values management, became the basis for comparative analysis. Then based on Islamic values, and in order to discover the dimensions of excellence in servicing citizens, the Qur'anic Al-Mizan exegesis was used. Therefore, a qualitative method has been selected, which in accordance with subject matter would be thematic analysis on the textual source of data.

    Findings

     The components affecting the excellence of public service in the Islamic approach can be formulated in a framework composed of two core dimensions as "virtuous actions" and "agent goodness". The obtained themes for each of these dimensions are presented in the form of 13 categories of research comprehensive codes. Finally, the distinction between the excellence of public services in the Islamic value system and the scientific approach in Western philosophy has been discussed.

    Originality/ Value

    Due to lack of a featured model in this field, the present study seeks to outline the components for Islamic pattern of public service excellence through which governors are able to identify the criteria for an excellent service delivery and the indicators of excellence within their executive unit.

    Keywords: Excellence, Public service, Values, Islam, Western Perspective
  • Seyd Hossein Jamshidi, Zeynolabedin Amini Sabbegh*, Ehssan Sadeh, Nader Sheykholeslam Kandeloosi Pages 27-62
    Purpose

    Public Policy is a key tool for governments to exercise national sovereignty. The purpose of this research was to identify the factors affecting the implementation of public policies and determine the relationships among them using interpretive structural modeling in Iranian project-based companies active in the fields of oil and gas.

    Methodology

    This research was qualitative in terms of method. Initially, in order to identify the components, a systematic review of literature was rendered. The statistical population of the study included senior managers of state companies active in the field of oil and gas, as well as university professors active in the field of policy-making. To collect data, 9 experts were interviewed, 55 selected articles were reviewed and a special questionnaire was administered. In order to systematically review the foundations and background of the research, an eight-step method was used, and finally, six categories were identified according to the secondary concepts. Regarding the research framework, in order to explain the relationships among variables and to classify the implementation model of public policies, the structural-interpretive modeling method was applied.

    Findings

    Results show that the framework for the implementation of public policies includes such elements as tools and requirements, integrity, environmental factors, effectiveness, results, and strategies. Moreover, the variables fall into four groups: autonomous, dependent, connected and independent. Also, the relationships and effects of each category are examined.

    Keywords: Policy, Implementation of Public Policies, Systematic Review, Interpretive-Structural Modeling, Oil Project-Based Companies
  • Saba Amiri* Pages 63-90
    Purpose

    The aim of this study is to identify factors affecting the dynamics of the business model in knowledge-based startups in Kermanshah, considering the effects of Covid-19.

    Methodology

    In terms of purpose, the research was applied and qualitative approach was used. Data were gathered through semi-structured interviews with key experts. Applying judgmental and snowball methods, interviews went on (with 19 experts) until theoretical saturation of data was achieved. The six-step process of theme analysis was used to analyze the data.

    Findings

    Effective factors on the business model dynamics include 624 codes, 64 basic themes, 15 sub-organizing themes and 5 main organizing themes. These 5 main organizing themes comprise of such factors as target market, resources, financial processes, marketing mix and stakeholders.

    Originality

    The results of this research may help identify new conceptual elements and an innovative framework for business model dynamics so that start-ups can overcome the challenges and limitations imposed by the Covid-19 pandemic. Thus, a new perspective will be provided for companies, planners and policymakers.

    Keywords: Business Model, Business Model Dynamics, Crisis Management, Covid-19, Theme Analysis
  • Ali Aliabadian, Abbas Khamseh*, Afsaneh Zamani Moghaddam, Mehrdad Hosseini Shakib Pages 91-118
    Purpose

    This study aims to present a systems model of Value Acquisition based on innovation economics in knowledge-based businesses in the field of information technology.

    Methodology

    Beside the review of Literature, in order to further enrich the data gathering process, in-depth interviews were conducted with 12 experts in the field of information technology and consequently the most important dimensions and components were identified. Then, a questionnaire was designed and made available to 103 specialists and managers of knowledge-based businesses in the field of information technology. Adaptive neural-fuzzy inference system (ANFIS) was used to validate the predicted model.

    Findings

    Results show that the most important dimensions affecting value acquisition based on innovation economics in knowledge-based businesses in IT domain fall into the following order of importance: business and market, innovation economics, value acquisition, information technology resources, information technology, innovation in information technology, security and law. Also, due to the amount of errors observed and the lack of meta-adaptation phenomenon in the designed ANFIS, the model has acceptable validity and high predictive power.

    Originality

    Presenting a systems model which includes the most important dimensions and components of value acquisition based on innovation economics, this research can help policy makers and managers involved in knowledge-based businesses in the field of information technology.

    Keywords: Value Acquisition, Innovation Economics, Knowledge-Based Businesses, Information Technology, Systems Model
  • Alireza Rajebi, Sadegh Maleki Avarsin*, Zarin Daneshvar Heris Pages 119-144
    Purpose

    Appropriate criteria for the selection and hiring of training and development administrators for local government organizations provide the basis for the implementation of quality training of their employees. Therefore, identifying the competencies needed for these administrators and designing a relevant competency model seems to be increasingly necessary.

    Methodology

    In terms of research methodology, it was applied and regarding data collection method, it was a qualitative-quantitative study. Semi-structured interviews were used to collect data in the qualitative section. Using open coding method, all relevant key phrases were extracted and converted into a questionnaire. In the quantitative part, descriptive-survey method was applied. The questionnaires were administered to a statistical sample of 203 human resources staff of local government agencies, who were selected by stratified random sampling method using Morgan table.

    Findings

    The resulting competencies for administrators were classified into three main components: technical-specialized competencies including skills in assessing training and development effectiveness, skills in planning training and development courses, skills in implementing training and development programs; general competencies including personality-ethical traits; and finally, managerial competencies including communication skills, foresight, accountability, analytical thinking, flexibility, creative thinking, goal orientation, strategic thinking and team building.

    Originality

    The present study tries to partly fill the gap in theoretical foundations of this field by presenting a competency model for training and development administrators. By presenting a model for the competencies of these administrators, the findings of this study have introduced a new field of knowledge in the related literature.

    Keywords: Technical-Specialized Competencies, General Competencies, Managerial Competencies, Training, Development Administrators, East Azerbaijan
  • Mehdi Rasouli Ghahroudi*, Soheila Shahidi Asl Pages 145-186
    Purpose

    The purpose of this study is to examine the effects of the acquiring and acquired firms in the context of governance and firm factors on the performance of mergers and acquisitions (M&A) based on the dimensions of Earnings per Share (EPS) and Cumulative Abnormal Return (CAR) growth.

    Methodology

    Regarding the methodology, this applied and survey research was empirical and descriptive. The statistical population included all active firms listed in Tehran Stock Exchange. The sample consisted of blocked trading data related to mergers and acquisitions in the stock exchange. As a result, the final sample included 198 listed M&A firms.

    Findings

    Results show that the acquiring firms’ characteristics,    ownership of institutional investors, rate of return on assets and rate of return on equity of shareholders positively and significantly affect M&A’s performance. In addition, the total assets and trans-industrial nature of acquiring firms positively and significantly affect the performance of merged and acquired firms.  Furthermore, the buyer’s institutional ownership, amount of acquired ownership, size of the board and size of the non-executive board, as well as their experience at the time of deal positively and significantly affect the performance of merged and acquired firms. The age of the companies at the time of the deal is also an issue which has its own impact. 

    Originality

    Our research has valuable contributions to the theory of stewardship, agency theory, and resource-based view, which are comprehensively presented in five panels to measure their impact on the performance of mergers and acquisitions. Implications: According to the results, governance and firm factors of acquiring firms impact the likelihood success of M&A transaction. Moreover, the necessity of high value of transparency of companies' financial information during mergers and acquisitions has been confirmed.

    Keywords: Merger, Acquisition (M, A), Stock Market, Dual-Job Management, Institutional Ownership, Acquirer, Acquired Firms
  • Mina Feili, Roohollah Tavallaei* Pages 187-212
    Purpose

    With the emergence of new approaches in knowledge management, the need to use new tools in the knowledge management of organizations is imperative. The main purpose of this research is to design a conceptual model of knowledge management system 2.0 in Hajj and Pilgrimage Organization applying the methodology of soft systems.

    Methodology

    The type of this research was exploratory and the data collection methods included field study, interviews, as well as descriptive and analytical questionnaires. Data collected through these methods were used to implement the seven steps of soft systems methodology. The statistical population was composed of managers and senior experts of Hajj and Pilgrimage Organization, who had full knowledge of the structure of the organization and the subjects of knowledge management and information technologies.

    Findings

    Based on the research findings, the main components of knowledge management system 2.0 consist of cooperation, collaboration, connection, dialogue, training, motivational incentives, managerial stability, system certainty and encouragement/punishment. Among these nine components, the most important one in the organization is cooperation, which should be expanded among employees, and all units of the organization. The enhancement of cooperation calls for supporting cooperative attitude in the organization by senior management.

    Implications

    It is suggested that participatory activity and a sense of atmosphere be expanded in the organization so that employees may know that their views affect the development of the organization. It is also suggested that balance be made among materialistic issues, like-mindedness and unison in the organization.

    Keywords: Cooperation, Knowledge Management 2.0, Webs 2.0, 3.0 Technology, Soft System Methodology, Knowledge Managers